Vissza a nyitólapra

 
2022. június
  
 

  
29
.

 

MEGYEI FELNŐTT FÉRFI: SZEZONZÁRÓ ÉRTÉKELÉSEK 1. RÉSZ

 

A Megyei Szövetségnek az idén kilenc csapattal sikerült elindítania a felnőtt férfi bajnokságot. A kezdést követően nem sokkal egy alakulat sajnos visszalépett, így a megmaradt nyolc versengett egymással. Valamennyien odatették magukat, ám a Covid alkalmanként "közbeszólt", így nem biztos, hogy mindig a legerősebb összetételben tudtak kiállni. Ennek ellenére a klubok időben lejátszottak minden találkozót. Az alapszakaszban, de a play-offban láthattunk több, izgalmas csatát is. Sorozatunkban az edzők értékelik csapatuk teljesítményét, íme:

 

- A bajnokságban való induláskor természetesen megfogalmazódnak célkitűzések, mik voltak ezek?

Forgács László (Szolnoki Baglyok SE): Az idei bajnokságban az elsődleges cél volt a bajnokág megnyerése. Valószínűleg bármilyen más eredmény nagy csalódás lett volna. Úgy gondoltuk, hogy megfelelően tudtuk megerősíteni a keretünket, így elvárható volt a célkitűzésünk. Az előzetes elképzeléseink beigazolódtak.

Magda János (Albertirsa SE): Érezzük jól magunkat, az eredmény nem számít. Örüljünk, hogy a COVID árnyékában is játszhatunk.


Farkas Dávid (SZEK KE): A nevezés pillanatában már világos volt számunkra, hogy a legnehezebb feladat a Covid helyzet, pár tavalyról hozott büntetés és a csattagok földrajzi tagoltsága miatt a szezont elkezdeni lesz. Egyértelmű célkitűzésünk tehát az volt, hogy valahogy el tudjuk kezdeni a szezont, ami december végére sikerült is. Itt szeretném megköszönni a Szövetség türelmét! Innentől a célkitűzésünk az volt, hogy a legjobb négyben végezzünk, ez később a CKE kiválásával top hárommá módosult.


Fodor Csaba (Karcagi SE): A Zádor-híd kupán való sikeres szereplés és a lelkesedés azt a gondolatot eredményezte, hogy nevezzük be csapatunkat a férfi bajnokságba. Célkitűzés volt a csapat számára a legjobb négy közé való bekerülés, valamint a régi motorosok mellé minél több ifjú tehetséget beépíteni a csapatba.

- Melyek voltak azok a területek, amelyekben a legtöbbet fejlődött a csapat a szezon során? Ki vagy kik voltak azok a játékosok, akik húzták a csapat szekerét, akikre lehetett mindig számítani?

Forgács László (Szolnoki Baglyok SE): Próbáltuk egy kicsit leegyszerűsíteni a játékunkat és elsősorban a csapat erősségeit kiemelni játék közben. A hullámvölgyekben sem estünk össze és végig tudtuk tartani a csapategységet. Sajnos néhány külső tényezővel még mindig kevesebbet kellene foglalkoznunk, de ez betudható annak is, hogy sajnos ezek a külső tényezők sem javulnak. A csapat szempontjából meghatározó a csapategység, így mindig volt olyan játékos, aki elő tudott lépni, ha szükséges volt, egy kis pluszt az adott mérkőzésen. Azonban elvitathatatlan, hogy az egész szezonban a bajnokság szintjét jóval meghaladó, kiemelkedő teljesítményt nyújtott Gaál Róbert és a rájátszásra csatlakozni tudott hozzá Kovács Zoltán is. Természetesen csapatvezetőként mindenkire büszke vagyok, mert ahogy már sokszor említettem, ez a társaság már több egy egyszerű csapatnál.

Magda János (Albertirsa SE): Egy erős tudat jött létre négy ember közreműködésével, akik kitartottak egymás mellett és vállvetve játszottak. Erre a négy emberre mindig lehetett számítani és ők húzták a csapatot.

Farkas Dávid (SZEK KE): Egy ilyen hektikus szezon után nehéz fejlődésről beszélni. Az lassan körvonalazódik így egy hónappal a szezon után, hogy a csapatunk nagy átalakuláson fog átmenni. Úgy néz ki, hogy az utóbbi évek több meghatározó SZEK Legendája is szögre akasztani készül a narancssárga mezt, így ez a szezon egy korszak lezárulását jelenti. Teljesítmény alapján én senkit nem szeretnék kiemelni, mert idén inkább a meccseken való részvétel volt rettenetesen fontos számunkra. Így én a Hoppál-Sóki-Ulviczki-Wilhelm-Kovács ötöst emelném ki és köszönném meg nekik az idei aktivitást!

Fodor Csaba (Karcagi SE): Jelentős fejlődést sajnos nem ért el a csapat, mivel az edzések, sőt az idegenbeli meccsek látogatottsága sem volt az ideálisnak nevezhető. Fiatal játékosaink az iskolai tanulmányaikra koncentráltak inkább, így az öregek húzták a csapat szekerét. Vincze Mihály, Kovács Máté és Erdei József játéka volt a legkiemelkedőbb az idősebb, Hopka Gergő a fiatalabb játékosok közül.

 

- Melyek voltak az idény legfontosabb szervezési, szakmai tanulságai saját csapata számára?

Forgács László (Szolnoki Baglyok SE): Szervezési, szakmai tapasztalatok már nem jelentenek újdonságot a bajnokságban, olyan régóta veszünk részt a versenysorozatban. Sajnálatos azonban az a szakmai tanulság, hogy a bajnokságban résztvevő csapatok munkájának elismerése és helyén kezelése nem éri el azt a színvonalat, amely minimálisan elvárható lenne egy ilyen szintű bajnokságban is.

Magda János (Albertirsa SE): Az emberek szava mit sem ér. Amit tesz, csak az számít. A kommunikációs csatornákat használva egymásra tudtunk reagálni, megvitatni a problémáinkat, előre mutatóan beszélgetni. Könnyű volt szervezkedni a Szövetséggel és a csapatokkal, ami nagyon pozitív.

Farkas Dávid (SZEK KE): Amatőr bajnokságban mindig a játékosok "összeterelése" a legnehezebb feladat szerintem. Munka, egyetem, feleség, gyerek, házinyulak mellett kell megpróbálni rávenni az embereket, hogy időt szakítsanak a kosárlabdának, pláne, ha például a Velencei-tó partjáról, vagy Budapestről jár emiatt Szolnokra az ember. Ez idén többé-kevésbé sikerült, de ebben bőven van hová fejlődni. A legnagyobb szakmai tapasztalat szerintem az, hogy a bajnokság szabályrendszerének formálásába, változtatásaiba be kell vonni a csapatokat. Nagyon szeretném, hogy a nyári ligaértekezletek megvalósuljanak. Szikvíz és Család!

Fodor Csaba (Karcagi SE): A legfontosabb a csapategység megtartására való törekvés volt szervezési szempontból. Szakmai tanulságként azt a következtetést tudjuk levonni, hogy van néhány nagyon komoly csapat, akik ellen nem lehet csak az emlékekből és lelkesedésből játszani, edzeni, gyakorolni kell, hogy sikeres legyen a csapat a jövőben!

 

 

adott hír elérése


  
24
.

 

MEGYEI FELNŐTT NŐI: SZEZONZÁRÓ ÉRTÉKELÉSEK 1. RÉSZ

 

A Megyei Szövetségnek sikerült tizenegy szűkös esztendőt követően ismét elindítani a megyei felnőtt női bajnokságot. Hat klub, hat csapata nevezett, valamennyien komolyan vették a küzdelemsorozatot, időben be is fejezték, amiért elismerés jár. Ebben a bajnokságban aztán végképp mindenki a sportág szeretetéért játszott, remélhetően ez a mentalitás megmarad a jövőben is! Sorozatunkban az edzők értékelik csapatuk teljesítményét, íme:

 

- A bajnokságban való induláskor természetesen megfogalmazódnak célkitűzések, mik voltak ezek?

- Örlős Zoltán (Karcagi SE): Régi álmom vált valóra. A Karcagon maradtak és a közeli egyetemeken tanuló diákokból egy csapat létrehozása. Természetesen a legfőbb célkitűzés az volt, hogy a csapat valamennyi tagja megelégedve jöjjön le a pályáról, valamint megfelelő játéklehetőséged adni számukra. A bajnokságban a tisztes helytállás volt a cél.

- Tóth Viktor (Szolnoki Sportcentrum U16/B): Elsősorban játéklehetőséget szerettünk volna a kadettoknak adni, akik még nem kapcsolódtak be az NB.I. B bajnoki küzdelmekbe. Így lett egy bizonyos ismeretük, tapasztalatuk a felnőtt mezőnyről. Eredményesség szempontjából nem tűztünk ki célokat.

- Farkas-Kapocsi Eszter (SZEK-W): A bajnokság indulásakor gyorsan összerántott kis csapatunk célja csupán a közös kosárlabdázás volt, kissé átmozgatni magunkat hosszú kihagyott szezonok után. Volt, aki ezzel a szezonnal zárta pályafutását (tekintve, hogy az átlagéletkor inkább felfelé húz nálunk), volt aki családalapítás után csatlakozott köreinkhez, így tényleg csak az együtt töltött idő és a játék szeretete végett indultunk.

- Melyek voltak azok a területek, amelyekben a legtöbbet fejlődött a csapat a szezon során? Ki vagy kik voltak azok a játékosok, akik húzták a csapat szekerét, akikre lehetett mindig számítani?

- Örlős Zoltán (Karcagi SE): Nyilván a megfelelő játékstílus megtalálása kellett ahhoz, hogy eredményesek is tudjunk lenni. Védekezésben nagyon sokat fejlődtünk, az erőnlétünk is javult. A csapat valamennyi játékosa hozzájárult ahhoz, hogy sikeresen szerepeljünk. De akik edzésmunkájukkal is igyekeztek formálni a csapatot, azok már kevesebben voltak. Kiemelném Csíkos Lilla, Bérczi Dóra, Kerekes Hajnalka, Nagy Viktória és Rácz Lilla szorgalmát. Nyilván ők alkották az együttes gerincét, a többiek pedig a játékukkal igyekeztek segítségére lenni a csapatnak.

- Tóth Viktor (Szolnoki Sportcentrum U16/B): Elsősorban a kinti dobások felismerése és elvállalása terén léptünk előre. Azok értékesítésében még nem kiemelkedő a tudásunk, de legalább ráéreztünk azokra a helyzetekre, amikor már nincs értelme közelebb menni a gyűrűhöz. Többször kellett a belső posztot is védenünk, mint a korosztályos bajnokságban, ebben is láthattuk, milyen feladatok lehetnek. A bajnokság során nem volt kiemelkedő teljesítmény a csapatunkban.

- Farkas-Kapocsi Eszter (SZEK-W): A csapat rugalmasságban fejlődött a legtöbbet, persze nem fizikálisan. Megtanultunk alkalmazkodni mind az egyetemi órák rendjéhez, mind a családi élethez, így sikerült a mérkőzések mellett alkalmanként edzeni is. Ezúton is szeretném megköszönni a lányok kitartó munkáját, hogy munka után még este lejöttek edzeni, hétvégén eljöttek meccset játszani, még akkor is, amikor csak öten voltunk már. Minden játékosom másban volt kiemelkedő, kimagasló edzéslátogatás, küzdőszellem és kiváló dobott pontok mellett hozták le a szezont. Nagyon büszke vagyok egytől egyig mindenkire, mert kitették a szívüket idén, amikor akár sérülten is beálltak, csak tudjon pihenni a csapattárs, vagy amikor Szegedről rohantak haza órák után, hogy meglegyünk.

 

- Melyek voltak az idény legfontosabb szervezési, szakmai tanulságai saját csapata számára?

- Örlős Zoltán (Karcagi SE): Az edzésre járás összehangolása nem volt egyszerű feladat. Fekszik a csapatnak a gyors lerohanós játék, sőt erővel is bírták.

- Tóth Viktor (Szolnoki Sportcentrum U16/B): Nem történt meglepő dolog a csapatunkkal, a nálunk idősebbek ellen nem volt esélyünk, a fiatalabb csapatok ellen versenyképesek voltunk. Ahhoz, hogy az élmezőnyhöz tartozzunk, a junior csapatunkból kellene néhány játékost szerepeltetnünk, de nekik van elegendő egyéb mérkőzésük. Köszönjük a Szövetségnek a szervezést, a csapatoknak pedig az egymást segítő hozzáállást, amit tapasztaltam.

- Farkas-Kapocsi Eszter (SZEK-W): Kell egy szezonnyi pihenő, hogy újra legyen idegrendszerem a szervezéshez.

adott hír elérése


  
24
.

 

A Nemzeti Bajnokságokban működő játékvezetőink és ellenőreink e heti mérkőzései:

Papp Péter:

06.24. Körmend - Falco NB.I. "A" férfi

 

adott hír elérése


  
23
.

 

SZÖVETSÉGI HÍREK

 

Munkatervének megfelelően, az idény végén ülést tartott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség elnöksége június 20-án. Meghallgatták az ügyvezető és a bizottsági elnökök beszámolóit a szezonban végzett munkájukról, azokat az elnökség tudomásul vette és elfogadta.

Ezt követően a Versenybizottság előterjesztésében megtárgyalták a 2022/2023. évi megyei bajnokságok Versenykiírásainak tervezetét, melyeket az elnökség kisebb változtatásokkal elfogadott.

Személyi kérdésekben is döntött az elnökség. A Szakmai és Utánpótlás Bizottság elnöke, Mészáros László, munkahelyi elfoglaltsága okán tisztségéről lemondott. A Bizottság élére az elnökség Csernai Józsefet választotta meg, munkájához sok sikert kívánunk!

A Játékvezetői Bizottság javaslatára, az elnökség jóváhagyta, és a Bizottság tagjává választotta Papp Pétert, feladatai ellátásához kitartást kívánunk!

adott hír elérése


  
22
.

 

ÉVZÁRÓT TARTOTTAK

 

Véget értek a megyei bajnokságok június első hetében. A klubok többségének képviselői június 16-án, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség meghívásának eleget téve, részt vettek a központi évadzáró, díjkiosztó ünnepségen, amely már két évtizedes múltra tekint vissza. A tradicionális elismerések mellett a Megyei Szövetség további jutalmakat adott át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolóknak, közreműködőknek. A csapatok képviselői és a meghívott vendégek szép számban jelentek meg, igazi közösségi élményben, a sportág ünneplésében lehetett részük. Tóth Viktor ügyvezető köszöntötte a megjelenteket, külön is a Tiboldi család jelen lévő tagjait, a Tiboldi Tibor Díjasokat és a Megyei Szövetség vezetőit. A szokásoknak megfelelően, először Balogh László elnök évértékelőjére került sor.

- "Nehéz feladat jutott ma számomra, mert egy olyan szezont kell értékelnem, amit talán joggal lehet nevezni egy "komp bajnokságnak". Igen, hiszen a pandémia utáni feltámadást követő időszakból egy normál bajnokságba való visszatérés útján voltunk, és vagyunk." - kezdte mondandóját az elnök.

Külön kitért a leányok, hölgyek szerepére is a megyei sportági életben: - "Tudjuk, őket nehezebb a sportág kötelékében tartani, de talán egy-két klubunk sem követett el mindent a megtartásuk érdekében. Ha már a lányoknál, hölgyeknél tartok, azért sikerről is be tudok számolni, hiszen tizenegy év után ismét lett felnőtt női bajnokságunk hat csapattal. Komoly energiát fektettünk a létrehozásába, megérte!"

- "A Megyei Szövetség évente továbbra is több eseményt támogat, illetve vesz részt a szervezésben. A pandémiás helyzet most lehetővé tette, hogy ismét meg lehessen rendezni a Megyei 3kontra3 amatőr és nyílt bajnokságot, valamint különböző korosztályok számára tíz felkészülési torna is benne foglaltatott." - emelte ki a Szövetség elkötelezett támogatói szerepét.

- "Végezetül, de nem utolsó sorban, hálásak vagyunk mindazoknak, akik támogatták a Megyei Szövetség munkáját bármilyen formában is! Nagy munkát végeztek az idén is munkatársaim, nélkülük elképzelhetetlen lenne a Szövetség működése." - zárta beszédét az elnök.

Ezt követően a klubok képviselői vehették át megérdemelt jutalmaikat.
 

Az ünnepség befejező részként került átadásra tizenhatodik alkalommal a Tiboldi Tibor Díj. Ahogy Tóth Viktor ügyvezető fogalmazott: - " A kosárlabda sportban betöltött elévülhetetlen szerepe és életpályájának tisztelete jeléül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség 2007-ben, a Tiboldi családdal egyetértésben, megalapította a Tiboldi Tibor Díjat, melyet azon sportemberek vehetnek át évről évre, akik egész életükben kiemelkedő munkát végeztek a megye kosárlabda sportjáért játékosként, vezetőként, edzőként vagy játékvezetőként."

 

Az idei év díjazottja: Vajó János

 

A hivatalos programot követően a Megyei Szövetség vacsorán látta vendégül az eseményen résztvevőket.

 

A 2021/2022. évi megyei bajnokságok hivatalos eredményei:

Felnőtt Férfi

 • Szolnoki Baglyok SE
 • Fáradt Olaj
 • SZEK KE
 • Szolnoki Olaj KK U23
 • Karcagi SE
 • Törökszentmiklósi KSE
 • Albertirsai SE
 • Ceglédi EKK

 

A "Legeredményesebb dobójátékos": Gaál Róbert 25,625 pont/mérkőzés (Szolnoki Baglyok SE)

A "Legeredményesebb 3 pontos dobójátékos": Kovács Attila Imre 10 pont/mérkőzés (SZEK KE)

"A megyei felnőtt férfi bajnokság legjobb játékosa": Pásztor György (Fáradt Olaj)

 

Felnőtt Női

 • Nagykőrösi Sólymok
 • SZEK-W
 • Karcagi SE
 • Szolnoki Sportcentrum U16 B
 • HSA U18
 • Békési Csajok

 

A "Legeredményesebb dobójátékos": Nagy Gáspár Kira 210 pont (Békési Csajok)

A "Legeredményesebb 3 pontos dobójátékos": Danóczi Linda Katalin 105 pont (Nagykőrösi Sólymok)

"A megyei felnőtt női bajnokság legjobb játékosa": Danóczi Linda Katalin (Nagykőrösi Sólymok)

 

Amatőr Középiskolás fiú

 • Mezőtúri Ref. Koll. - Túri DSE
 • Szolnok Gépipari
 • Kisújszállási SE - Móricz vk.

 

A "Legeredményesebb dobójátékos": Krenák Kornél 64 pont (Szolnok Gépipari)

A "Legeredményesebb 3 pontos dobójátékos": Juhász Olivér 18 pont (Mezőtúri Ref. Koll. - Túri DSE)

"Az év legsokoldalúbb játékosa": Vasas Péter Ferenc (Mezőtúri Ref. Koll. - Túri DSE)

 

Kadett fiú (U16):

 • Lehel Kosársuli U16
 • Szolnoki Olaj KK U16
 • Kisújszállási SE - Móricz vk.

 

A "Legeredményesebb dobójátékos": Gajdos Boldizsár 120 pont (Szolnoki Olaj KK U16)

A "Legeredményesebb 3 pontos dobójátékos": Gajdos Boldizsár 51 pont (Szolnoki Olaj KK U16)

"Az év legsokoldalúbb játékosa": Barta Tamás (Kisújszállási SE - Móricz vk.)

 

Serdülő fiú (U14):

 • Lehel Kosársuli U14 A
 • Bodrogi Bau Vásárhelyi Sólymok
 • Pityke KSE
 • Szentesi KK/B
 • Cívis KK - GFE Gyakorló Szarvas
 • Karcagi SE
 • Lehel Kosársuli U14 B
 • Lehel Kosársuli Lányok vk.

 

A "Legeredményesebb dobójátékos": Bárány Szabolcs 166 pont (Pityke KSE)

A "Legeredményesebb 3 pontos dobójátékos": Kalmár Máté 21 pont (Pityke KSE)

"Az év legsokoldalúbb játékosa": Bősz Olivér (Bodrogi Bau Vásárhelyi Sólymok)

 

Előkészítő (U11):

 • Cívis KK - GFE Gyakorló Szarvas
 • Szolnoki Kenguruk
 • Tiszaparti Tigrisek
 • Lehel Kosársuli U11
 • Lehel Kosársuli U11 B

 

A "Legeredményesebb dobójátékos": Ujvári Luca Sára 245 pont (Cívis KK - GFE Gyakorló Szarvas)

"Az év legsokoldalúbb játékosa": Konka Zsombor (Szolnoki Kenguruk)

 

Mini (U10):

 • Szolnoki Olaj KK U9
 • Karcagi SE Pusztai Viperabébik
 • Tiszaparti Kistigrisek
 • JKSE Kosársuli U10
 • Szolnoki Olaj KK U10
 • Karcagi SE Oroszlánkák
 • Szolnoki Viperák
 • Mini Mamba
 • Szolnoki Pindúrok

 

A "Legeredményesebb dobójátékos": Szarvas Simon 173 pont (Szolnoki Olaj KK U9)

"Az év legsokoldalúbb játékosa": Nagy Krisztián (Szolnoki Olaj KK U9)

 

Csemete (U9):

 • Szolnoki Olajka
 • JKSE Kosársuli U9
 • CKE Oroszlánkölykök
 • Szolnoki Pidúrkák
 • Rákóczifalvai Párducok
 • Nagykőrösi Sólyomfiókák

 

A "Legeredményesebb dobójátékos": Szarvas Simon 161 pont (Szolnoki Olajka)

"Az év legsokoldalúbb játékosa": Svichrán Márton (Szolnoki Olajka)

 

Különdíjasok

A "Legeredményesebb Férfi Szakosztály": Szolnoki Olaj KK

A "Legeredményesebb Női Szakosztály": Nagykőrösi Sólymok

"Az Év Edzője": Nyeső-Falusi Tünde


"Az Év Játékvezetője": Fenyvesi Zénó

Tiboldi Tibor Díj: Vajó János

Az évzáró további képei, a kégalériában megtekinthetőek.

adott hír elérése


  
21
.

 

HOSSZABBÍTÁS...

 

A megyei kosárlabda évad utolsó (utáni) akkordjaként, a játékvezetők is megtartották szokásos évi záró összejövetelüket. Jó hangulatú, kötetlen beszélgetések alakultak ki az est folyamán, ahol a szezon eseményei mellett magánjellegű témák is terítékre kerültek, jelezve az összetartozást csapaton belül. A nevetéstől könnyes szemek mellett a torkok sem maradtak szárazak, de technikai hibát senkinek sem kellett kiosztani a rendezvény folyamán. A vacsora szokás szerint bográcsban készült. Mezei Tibor főszakács irányítása mellett sok kukta szorgoskodott az étel elkészítésében, amely az összegyűltek egybehangzó véleménye alapján, ismét fenségesre sikeredett. Bizonyítja ezt az is, hogy a vacsora végére a bogrács alja tisztán láthatóvá vált! A nap fénypontja (szintén hagyományosnak mondhatóan) a Mezei-koktél átadása volt. A jól sikerült étek jutalmaképpen kapta meg a róla elnevezett (gyakorlatilag alkoholmentes) nedűt a főszakács, amelyet jóízűen fogyasztott el.

Külön öröm volt a sípmestereknek, hogy (a Pál Szabó Sanyi bácsi szerint is igencsak tehetséges) Papp Péter is megtisztelte a rendezvényt, aki immáron a megyei játékvezetői testület tagja. Érdekes történetein jót derültek a résztvevők.

A késő estébe nyúló beszélgetés után az idei szezon hosszabbítása is véget ért, és a hosszú, fárasztó évad végén megkezdheti mindenki jól megérdemelt pihenőjét.

A játékvezetők ezúton is jó nyarat, tartalmas kikapcsolódást, kellemes feltöltődést kívánnak a megyei kosárlabda élet valamennyi szereplőjének! Találkozunk jövőre.!


adott hír elérése


  
16
.

 

A Nemzeti Bajnokságokban működő játékvezetőink és ellenőreink e heti mérkőzései:

Papp Péter:

06.15. Falco - Körmend NB.I. "A" férfi

Drenyovszki Dániel:

06.19. PTE-PEAC - Budafok NB.II. férfi

adott hír elérése


  
16
.

 

A HÁTORSZÁG KIALAKÍTÁSA A CÉL A MIKLÓSI FIÚKNÁL

 

A Törökszentmiklósi KSE hosszú évek óta a megyei felnőtt férfi bajnokság részvevője. Korábban is próbálkoztak az utánpótlás vonal elindításával, ám azok a kísérletek nem mindig bizonyultak stabilnak. A klub vezetése most eltökélt abban, hogy kialakítson egy utánpótlás bázist. Ennek érdekében megtették az első lépéseket, hiszen június 14-én a Bethlen Gábor Református Általános Iskolában jó hangulatú toborzó-bemutatót tartották. Szénási János, az egyesület elnöke a megjelent, mintegy nyolcvan felsősnek mutatta be a sportágat. Segítségére volt Anda Dávid, aki jelenleg a Nyíregyházi NB.I. "A" csoportos kosárlabda csapat játékosa, és örömmel vállalta fel, hogy volt iskolájába visszatérve mesél magáról és a kosárlabdáról. A közösen végzett gyakorlatok és játékos feladatok során sikerült bemutatni a sportág alapjait, és sokan érdeklődtek a folytatás iránt. Ezúton is szeretnék megköszönni az iskola vezetésének, hogy lehetőséget adtak erre. Ősszel folytatják! Sok sikert!adott hír elérése


  
15
.

 

BREAKING NEWS! FÜREDEN IS LESZ NŐI KOSÁRLABDA!

 

Az emlékek már elhalványultak ennyi idő távlatából e sorok írójának is. A füredi "utolsó mohikánnal", Nagy László tanár úrral, - aki a Tiboldi Tibor Díj büszke tulajdonosa is egyben - való beszélgetés során is nehezen állt össze a kép a női kosárlabdát illetően. Az emlékek ködében kutatva az elmúlt évezredig kellett visszamenni, egész pontosan a kilencvenes évek elejéig, közepéig, amikor még élt és létezett a női kosárlabda Tiszafüreden. De rég volt! Bár ugyan kisebb próbálkozások voltak, elsősorban középiskolás szinten, de a versenyszerű játékra nem volt lehetőség. Azonban a sors úgy akarta egy megyei kosárlabda rendezvény alkalmával, hogy az "adás-vétel" találkozott, azonnal kölcsönössé vált, így az események felgyorsultak, s lám, június 14-én létre is jött a Szolnoki Sportcentrum leány szakág bemutató foglalkozása. A város négy általános iskolájából most csak kettő tudott részt venni, a többieknél ez a nap egybeesett kirándulásokkal, ám szeptemberben jön a következő forduló. Huszonöt első és másodikos kislány mellett érdeklődő fiúk is részt vettek a Tóth Viktor szakágvezető vezette kedvcsináló eseményen, amelyet a város vezetése is támogatott, köszönet érte! A gyerekek fegyelmezettek voltak, nagy kedvvel és elánnal végezték a feladatokat, remélhetően feledhetetlen élményekkel távoztak. De fejükben már mindenképpen ott van a mi sportágunk, a kosárlabda! A jó munkáért jutalom is járt, a Túró Rudi szemvillanás alatt eltűnt a hűtőtáskából. Engedtessék meg egy személyes élmény a nap végéről. Odajött egy kislány, teljesen ismeretlenül megölelt és megköszönte a Túró Rudit, megható pillanat volt. A gyerekeket elkísérő pedagógusokról sem feledkezhetünk meg, nagy szakértelemmel segítették a munkát, aktív szereplői voltak az események. A végére nem maradhat más, mint hogy ősztől végre kezdődjék a munka! De addig is mindenki pihenje ki magát a vakáció alatt! Irány a Csemete bajnokság!


adott hír elérése


  
15
.

 

U11 JAMBOREE ORSZÁGOS DÖNTŐ

 

A Karcagi SE Kosárlabda szakosztályának csapatai számára befejeződtek a különböző szintű bajnokságok minden korosztály számára. A vírushelyzet okozta nehézségek ellenére a szakosztály kosarasai szépen teljesítettek a bajnokságokban. Az U11-es leány csapatuk az eredményei alapján jogosult volt az országos jamborreen való részvételre. A szakosztály vezetőjét, egyben az együttes egyik edzőjét, Fodor Csabát kértük év végi értékelésre:

- "A legjobb eredményt az idei évadban az U11-es leány csapatunk érte el. Ők az Országos Kenguru bajnokságban szerepeltek, megnyerték az Észak-keleti, 1. számú régió csapatainak tornáját. Aregionális döntőben elért III. helyezésük után az Országos Jamboree-ra is eljutottak edzőik, Simon László és jómagam vezetésével. A Jamboree-t június 03-04-05-én, Budapesten, a Vasas Akadémia Sportcentrumában rendezték meg tizenhat csapat számára. Csodálatos körülmények között, nagyszerű hangulatban, életre szóló élmények gyűjtésével tölthették el a három napot az Oroszlánkák játékosai. A lebonyolításnak köszönhetően, minden csapat "Aranyérmes" azaz a Kosárlabda Sport Győztesei voltak! Csapatunk felosztásra került három részre, így Oroszlánkáink Piros Muttonok lettek a Csata Garfield Budapest, Zöld Lufik a Csípős Darazsak Sopron, és Fekete Hunbák a Kecskeméti Amazonok edzőinek irányításával és az új csapattagjaik is ezekből a együttesekből kerültek ki. Mi edzők a felsorolt csapatokból kaptunk játékosokat és játszottuk mérkőzéseinket a torna során. Dobos Lelle a dobóversenyen szerepelt, Szentesi Linda pedig bekerült a torna "All Star" csapatába és kiemelkedően eredményes játékának köszönhetően, a Keleti Régió válogatottjaként győztes csapatban játszhatott a Nyugati Régió válogatottja ellen. Megtisztelő felkérés volt az MKOSZ részéről, hogy edzői stábunkat kérte fel a Keleti Régió válogatott edzői posztjára, amelyet végül Simon László a debreceniek edzőjével látott el. Köszönjük a kosárlabda sport lelkes támogatóinak, a szülőknek, a hozzátartozóknak, a szurkolóknak, hogy segítették a legnehezebb időszakban is eredményességünket. Reméljük, sok hasonlóan szép eredményt érnek el kis kosarasaink a jövőben is! Hajrá Karcag!"

A Karcagi SE Oroszlánkák csapatának tagjai: Bíró Lara, Csokai Bella, Csokai Léna, Dávid Adél Angéla, Dobos Lelle, Győri Zita, Kovács Hanna Tímea, Major Julianna Szonja, Monori Anna, Sál Krisztina, Silye Enikő, Szabó Dóra, Szakáll Annamária, Szentesi Linda.

Edzők: Simon László, Fodor Csaba

adott hír elérése


  
14
.

 

ÉLETRE KEL AZ ELFELEDETT NŐI KOSÁRLABDA MIKLÓSON

 

A múlt század nyolcvanas éveinek végén, kilencvenes éveinek elején még virágzó női kosaras élet folyt Törökszentmiklóson. A városi egyesület anyagi helyzetének sanyarú volta miatt a női szakosztály áldozatul esett, így három évtized óta a lányok nem dobtak kosárra versenyszerűen a városban. De talán majd most! Végre eljött a pillanat, amikor néhány kitartó, lehetetlent nem ismerő kosárlabda barát közös elhatározása életet lehel a sportágba! Mi a recept? Kell hozzá egy iskola, egy támogató fenntartó, egy kosaras múlttal rendelkező igazgató, egy sportágat kedvelő testnevelő tanár és egy biztos háttér. A híres séf, az angol Jamie is tud egyszerűen főzni öt összetevőből, gyorsan és jót. Az összetevők itt is megvannak, ám vele ellentétben, a végeredmény elkészítése időigényes munka lesz. De idő van! A Szolnoki Sportcentrum leány szakág a terveinek és célkitűzéseinek megfelelően, minél szélesebb bázis kiépítésére törekszik a megyében. Eddig Karcagon, Rákóczifalván és Tószegen építették ki vonalaikat, akik már rendszeres résztvevői az országos és megyei bajnokságoknak. A további együttműködés érdekében, június 14-én, a Bethlen Gábor Református Általános Iskolában bemutató foglalkozást tartottak Tóth Viktor szakágvezető irányításával az első és második osztályos leányoknak, akiket természetesen be is vontak a gyakorlatokba. Öröm volt látni azt a negyvenöt elsőst és másodikost, akik vidáman és lelkesen vetették bele magukat a játékba. Nagyon szépen dolgoztak, a jutalmuk sem maradhatott el, a megérdemelt Túró Rudi pillanatok alatt elfogyott. Most mindenki elmegy nyári szünetre, folytatás következik ősszel! Irány a Csemete bajnokság!adott hír elérése


  
09
.

 

DIÁKOLIMPIA: REMEK SZEREPLÉS!

 

Miskolcon rendezték meg június 02. és 05. között a IV. korcsoportos Diákolimpia országos döntőjét, melyen érdekelt volt a Szolnok Szent-Györgyi fiú együttese is. Nyolc csapat jutott be az országos döntőbe, a sorsolás után a két csoport a következőképpen alakult: "A" csoport: Pécs, Körmend, Szerencs, Zalaegerszeg, "B" csoport: Nyíregyháza, Törökbálint, Sopron, Szolnok. Eredmények:

 

Szolnoki Szent-Györgyi - Nyíregyháza Apáczai Csere János 85:45 (23:16, 23:11, 27:16, 12:2)
Legjobb dobók: Nagy Ákos 34, Boros Márk 18, Agócs Vince 13.

Terjéki Zoltán: "Gyorsan látszódott, hogy ez a meccs a miénk lesz, jobbak voltunk fizikailag, technikailag, a lelki fölény már megvolt a következő meccsre."

 

Szolnoki Szent-Györgyi - Soproni Széchenyi István 44:84 (19:32, 16:35, 9:17)
Legjobb dobók: Agócs Vince 26, Dávid Tamás 19, Nagy Ákos 11.

Terjéki Zoltán: "Az első negyedben még próbáltuk tartani magunkat, de a soproni csapaton látszódott az összeszokottság, gyorsak, pontosak voltak. A cél az volt, hogy az első félidőben ne legyen meg a negyven pontos különbség, ezt teljesítettük, a harmadik negyed vége felé viszont összejött nekik, győztek. A következő ellenfelünk a Törökbálint, a fókuszt rájuk állítottuk."

 

Törökbálint, Bálint Márton - Szolnoki Szent-Györgyi 89:80 (24:20, 19:22, 19:15, 27:23)
Legjobb dobók: Nagy Ákos 37, Agócs Vince 17, Dávid Tamás 16.

Terjéki Zoltán: "Fej-fej mellett haladt a két csapat, a védekezésünk rendben volt, de sajnos a támadásainkat nem mindig tudtuk kosárral befejezni, nekik persze minden bement, ettől fejben is kezdtünk fáradni, ami a harmadik negyedben jött ki a legjobban. Nyerhető meccs lett volna talán, de most így alakult."

 

Szolnoki Szent-Györgyi - Szerencsi Rákóczi Zsigmond 94:72 (20:18, 22:25, 28:17, 24:12)
Legjobb dobók: Nagy Ákos 29, Dávid Tamás 29, Boros Márk 23.

Terjéki Zoltán: "A félidő végén még vezetett a Szerencs egy ponttal, de gyorsan átbeszélve, hogy min kell változtatni, sikerült megfordítanunk a meccset, a dobásaink összejöttek, jól védekeztünk, a szerencsi csapat elfáradt, megnyertük! Jó hangulatban mentünk vissza a szállásra! Másnap a Zalaegerszeg ellen játszunk majd az V. helyért, nem kellett korán kelni, de nem biztos, hogy mindenki kipihente magát!"

 

Zalaegerszeg, Zrínyi Miklós - Szolnoki Szent-Györgyi 86:60 (29:13, 28:24, 21:12, 8:11)
Legjobb dobók: Nagy Ákos 26, Dávid Tamás 24.

Terjéki Zoltán: "Hasonló érzésem volt, mint a Törökbálint ellen, bizonytalanul, idegesen kezdtünk, a második negyedre sikerült magunkat összekapni, de itt is sok kihagyott ziccer, hárompontos volt, ami megbosszulta magát, futottunk az eredmény után, de fordítani sajnos már nem sikerült. A VI. helyen végeztünk, jobb volt a zalaegerszegi csapat. Az igazolt kosarasokat jól kiegészítették az amatőr játékosok, már az is nagy dolog volt, hogy bekerültünk a legjobb nyolc csapat közé, a középmezőnybe vártuk magunkat, szép ez a hatodik hely is! Gratulálunk a srácoknak, büszkék vagyunk rájuk, hogy az iskolánk történelmében először eljutottak az országos döntőbe, ahol Szolnokot és a szolnoki kosárlabdát is képviselték! Köszönet az edzőknek, felkészítőknek, Bödő Noéminek, Schönborn Tamásnak!"

adott hír elérése


  
07
.

 

NŐI AMATŐR NB.I. "B": VÉGE A HOSSZÚ SZEZONNAK

 

A Szolnoki MÁV SE is befejezte a bajnokságot a Zöld csoportban. Májusban sem sikerült nyernie a csapatnak, így az utolsó helyen fejezték be a küzdelmeket. Eredmények:

Nyíregyházi Kosársuli - Szolnoki MÁV SE 100-50
Ld: Márki 21.

Szolnoki MÁV SE - ELTE Fortis 56-87
Ld: Munkácsi 15, Csordás 13.

TFSE-MTK U23 - Szolnoki MÁV SE 67-61
Ld: Munkácsi 13, Csordás 11, Emel 14, Márki 11.

adott hír elérése


  
03
.

 

A Nemzeti Bajnokságokban működő játékvezetőink és ellenőreink e heti mérkőzései:

Papp Péter:

06.04. Alba Fehérvár - Falco NB.I. "A" férfi

Drenyovszki Dániel:

06.04. Békéscsaba - Bp. Honvéd Ludovika NB.II. férfi

Balogh László (ellenőr):

06.04. Kecskemét - Körmend NB.I. "A" férfi

adott hír elérése


03.   MEGYEI FELNŐTT FÉRFI: SEMMIT SEM BÍZOTT A VÉLETLENRE A SZEK
  
       
SZEK KE Szolnoki Olaj KK U23
         
106 - 67
(24-16, 34-22, 28-19, 20-10)

Szolnok, 2022.06.01.,15 néző, Vezette: Pál Szabó Sándor (Szolnok), Gyenge Gábor (Szolnok) Mérkőzés ellenőr: Hegedűs Mária (Szolnok).

 

A mérkőzés osztályzata: 4
           
zold_elválasztó_vonal
   

Az utolsó, mindent eldöntő mérkőzésre került sor a megyei bajnokság bronzéreméért zajló csatájában, ahol a SZEK és a Szolnoki Olaj KK U23 csapatai harmadjára mérték össze erejüket. Az eddig lejátszott két találkozón az elsőn magabiztos hazai győzelem született, míg a második összecsapást nagy izgalmak közepette nyerték meg az olajos fiatalok. Ficsór révén a vendégek szerezték meg a vezetést, ezután azonban beindult a hazai gépezet, Kovács, Farkas és Szabó vezérletével. Nagy volt az iram az elején, a vendégek nagy sebességgel játszottak támadásban, de nem volt ellenszerük Gedeiék taktikus, higgadt játéka ellen. A hazai csapat támadásban türelmesen, szinte tiszta dobóhelyzetig játszott és azokat jó százalékkal értékesítették. Már egy negyed után sikerült a SZEK-nek nyolcpontos előnyre szert tennie. Kovács-Lukács pontváltással indult a második negyed, majd jött egy hazai offenzíva a már említett Kovács-Farkas duó révén, ők ketten szenzációsan kosárlabdáztak, szinte alig hibáztak dobást, nekik köszönhetően, a tizennegyedik percben már húsz volt közte (38-18). A Bujáki-legények ezzel szemben hajtottak ugyan becsülettel, de nagyon sok pontatlan dobás és eladott labda jellemezte játékukat. Valószínűleg a nagy meleg a csarnokban is inkább az ő játékukra volt rossz hatással. A vendéglátók továbbra is meneteltek céljuk, a bronzérem megszerzése felé, remek kosárlabdát mutattak be Farkasék. Félidőben 58-38-at mutatott az eredményjelző.

A nagyszünetet követően újabb két játékos lépett elő főszereplőnek a hazaiaknál Gedei és Wilhelm személyében. Előbbi remekül értékesítette helyzeteit támadásban, utóbbi pedig remekül dolgozott a saját palánkjuk alatt, nagyon jól védekezett és támadásban is odatette magát, fontos kosarakat szerzett. Ez már túl nagy falat volt a vendég alakulatnak, nem tudtak mit kezdeni a helyzettel Hajduék. Hiába diktáltak nagy iramot támadásban, hiába játszottak gyors kosárlabdát, ezen az estén nem sok babér termett nekik. Megvoltak ugyan a dobóhelyzeteik, de ezek általában célt tévesztettek, az ellen pedig a szerzett labdákból könnyű kosarakat dobott. Harminc perc után magabiztosan, 86-57-re vezettek a narancssárga mezes hazaiak. Az utolsó negyedben még rátettek egy lapáttal a Farkas vezette Egyesült Királyok, szinte földbe döngölték a riválisukat, ezen a napon csak egy csapat volt a pályán. Végül az egész mérkőzésen nagyon összeszedetten, motiváltan játszó hazaiak 106-67 arányban diadalmaskodtak az Olajosok ellen A harmadik hellyel járó bronzérmet ezzel a SZEK csapata szerezte meg.

 

Farkas Dávid (SZEK KE): "Szikvíz és család!"

Bujáki Dániel (Szolnoki Olaj KK U23): "Sajnos a i-re nem tudtuk feltenni a pontot, de az év elején kitűzött célt elértük a csapattal és nagyon büszke vagyok a fiaimra!"

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-1 a SZEK KE javára.

 

adott hír elérése


  
02
.

 

NJB U18 HELYOSZTÓ: A KÖRÜLMÉNYEKNEK MEGFELELŐ HELYEN ZÁRTAK

 

Május végén a Szolnoki KA fiú együttese a 17-19. helyekért játszott helyosztó tornát a junior bajnokságban. Az eredmények alapján a tizennyolcadik helyen végeztek.

Köbányai Darazsak - Szolnok KA 77-87
Ld: Faragó 10, Horváth 16, Molnár M.N. 37, Vincze 13.

Atomerőmű Paks - Szolnok KA 77-61
Ld: Molnár M.N. 19, Faragó 10, Vincze 11, Nagy 13.

Gaál Róbert: "Ebben a korosztályban már nem szokványos a két mérkőzés egymás után való lejátszása. A teljesítményünkön is meglátszott, a második mérkőzés végére teljesen elfogytunk. A tornát teljesen pozitív élményként éltem meg, hiszen szezon végét írunk, így a motivációval úgy gondoltam, hogy lesz némi probléma, de tejesen jó mentalitást kaptam vissza a srácoktól. Ezt a tizennyolcadik helyet a sérüléseket és a nehézségeket figyelembe véve nem tartom rossz eredménynek."

adott hír elérése


  
01
.

 

NB.II. FÉRFI: SIKERES ESZTENDŐT TUDNAK MAGUK MÖGÖTT

 

Befejeződött a Szolnoki Olajbányász II. idénye a Keleti csoportban, ahol a végén két hazai meccset is játszottak. Az együttes a harmadik helyen végzett. Eredmények:

Szolnoki Olajbányász II. - Sunshine NYIKSE 57-66 (11-16, 19-12, 15-23, 12-15)

Szolnoki Olajbányász II. - DEAC II. 75-66 (17-16, 21-12, 24-18, 13-20)

Mándoki Tamás: "A mérkőzésről nem beszélnék sokat, megérdemelten nyertünk. Ellenben szeretném megköszönni a srácok egész éves munkáját, rendkívül büszke vagyok rájuk, öröm volt számomra ez a szezon velük! Hajrá Olaj!"

adott hír elérése